Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna surówka z surowej marchewki i ananasa z dodatkiem orzeszków piniowych.
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 284
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 55
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 284
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 55
Składniki
Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach( albo mikserem z tarką). Pokropić olejem. Ananas pokroić na małe kawałki i dodać do marchewki. Wymieszać i sałatkę przełożyć do słoiczków lub szklanej miski.
Dressing: sok z cytryny wymieszać z solą i pieprzem. Dodać jogurt i creme fraiche. Wymieszać i polać po marchewce z ananasem.
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni na średnim ogniu. Gdy orzeszki zaczynają się rumienić, trzeba bardzo uważać, żeby ich nie przypalić. Dobrze jest zdjąć patelnię z ognia, w powietrzu potrzasnąć orzeszkami i znowu postawić na palnik. Uprażone orzeszki piniowe chwilkę ostudzić i posypać po dressingu. Sałatkę odstawiamy, żeby się przegryzła, a przed zjedzeniem dobrze mieszamy.