Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna surówka z surowej marchewki i ananasa z dodatkiem orzeszków piniowych.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16808
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23585
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16808
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 829
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23585
Składniki
Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach( albo mikserem z tarką). Pokropić olejem. Ananas pokroić na małe kawałki i dodać do marchewki. Wymieszać i sałatkę przełożyć do słoiczków lub szklanej miski.
Dressing: sok z cytryny wymieszać z solą i pieprzem. Dodać jogurt i creme fraiche. Wymieszać i polać po marchewce z ananasem.
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni na średnim ogniu. Gdy orzeszki zaczynają się rumienić, trzeba bardzo uważać, żeby ich nie przypalić. Dobrze jest zdjąć patelnię z ognia, w powietrzu potrzasnąć orzeszkami i znowu postawić na palnik. Uprażone orzeszki piniowe chwilkę ostudzić i posypać po dressingu. Sałatkę odstawiamy, żeby się przegryzła, a przed zjedzeniem dobrze mieszamy.