Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna surówka z młodej kapusty, marchewki i szczypiorku okraszona dużą ilością koperku, polana prostym sosem winegret. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Smaczne danie :)
Odsłon: 563
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 921
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26097
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 172
Smaczne danie :)
Odsłon: 563
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 921
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26097
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 172
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich, bardzo zielonych liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściła sok i zmiękła). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy startą na grubych oczkach marchew i jabłko obrane ze skórki szczypiorek. Na koniec wrzucamy posiekany koperek.
Sok z wyciśniętej cytryny łączymy z solą (z jej ilością nie przesadzamy, bo użyliśmy już trochę soli do morzenia kapusty), cukrem i pieprzem, mieszamy. Następnie wlewamy olej i całość dobrze łączymy. Takim sosem polewamy kapustę. Prosta i smaczna surówka z młodej kapusty gotowa!