Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna surówka z młodej kapusty, marchewki i szczypiorku okraszona dużą ilością koperku, polana prostym sosem winegret. Doskonały dodatek do dań obiadowych lub grillowych.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1022
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38503
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1288
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1022
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38503
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1288
Składniki
Kapustę obieramy z wierzchnich, bardzo zielonych liści i szatkujemy drobno. Przekładamy do miski, lekko solimy i morzymy (wyciskamy rękami, aby trochę puściła sok i zmiękła). Do tak przygotowanej kapusty dodajemy startą na grubych oczkach marchew i jabłko obrane ze skórki szczypiorek. Na koniec wrzucamy posiekany koperek.
Sok z wyciśniętej cytryny łączymy z solą (z jej ilością nie przesadzamy, bo użyliśmy już trochę soli do morzenia kapusty), cukrem i pieprzem, mieszamy. Następnie wlewamy olej i całość dobrze łączymy. Takim sosem polewamy kapustę. Prosta i smaczna surówka z młodej kapusty gotowa!