Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący dodatek do obiadu - lekka surówka z białej kapusty i marchewki.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1243
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 721
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4535
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1243
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 721
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4535
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kapustę drobno szatkujemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Natkę pietruszki szatkujemy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i solimy. Odstawiamy na 15-20 minut, aby warzywa puściły wodę.
Do miseczki wlewamy sok z cytryny, olej, dodajemy cukier i przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Odlewamy wodę z warzyw, polewamy je sosem na bazie soku z cytryny i oleju. Składniki dokładnie mieszamy.