Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący dodatek do obiadu - lekka surówka z białej kapusty i marchewki.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67692
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1897
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67692
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1897
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kapustę drobno szatkujemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Natkę pietruszki szatkujemy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i solimy. Odstawiamy na 15-20 minut, aby warzywa puściły wodę.
Do miseczki wlewamy sok z cytryny, olej, dodajemy cukier i przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Odlewamy wodę z warzyw, polewamy je sosem na bazie soku z cytryny i oleju. Składniki dokładnie mieszamy.