Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ta surówka jest tak smaczna i prosta w przygotowaniu, że grzechem było by jej nie wypróbować:) Doskonale pasuje do dań obiadowych a także mięsa z grilla.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3387
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 85
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, odrzucając "głąb". Por oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie pół plastry. Pokrojone warzywa przekładamy do miseczki, posypujemy solą, ugniatamy dłonią i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie warzywa odciskamy z soku, który puściły. Koperek i por drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Sok z cytryny mieszamy z olejem i cukrem i dodajemy do surówki. Mieszamy. Możemy podawać od razu lub odstawić w chłodne miejsce by smaki się przegryzły.