Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia surówka z młodej kapusty. Kapustę po rozdrobnieniu przelewam wrzątkiem, aby była bardziej miękka. To sprawdzony przepis na wiosenną surówkę, która pasuje do obiadu i na grilla.
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2243
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 31
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2243
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 31
Składniki
Kapustę i szczypiorek drobno siekamy. Kapustę przekładamy do miski, zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na ok. 6-8 minut, następnie dokładnie odcedzamy. Marchewki, jabłko i cebulę ścieramy na dużych oczkach tarki. Wszystko przekładamy do salaterki, doprawiamy oliwą, cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i najlepiej odstawić pod przykryciem do lodówki na 30-60 minut, aby smaki dobrze się przegryzły.