Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia surówka z młodej kapusty. Kapustę po rozdrobnieniu przelewam wrzątkiem, aby była bardziej miękka. To sprawdzony przepis na wiosenną surówkę, która pasuje do obiadu i na grilla.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Kapustę i szczypiorek drobno siekamy. Kapustę przekładamy do miski, zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na ok. 6-8 minut, następnie dokładnie odcedzamy. Marchewki, jabłko i cebulę ścieramy na dużych oczkach tarki. Wszystko przekładamy do salaterki, doprawiamy oliwą, cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i najlepiej odstawić pod przykryciem do lodówki na 30-60 minut, aby smaki dobrze się przegryzły.