Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do zrobienia surówka z młodej kapusty. Kapustę po rozdrobnieniu przelewam wrzątkiem, aby była bardziej miękka. To sprawdzony przepis na wiosenną surówkę, która pasuje do obiadu i na grilla.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2454
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1461
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2179
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2454
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1461
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2179
Składniki
Kapustę i szczypiorek drobno siekamy. Kapustę przekładamy do miski, zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na ok. 6-8 minut, następnie dokładnie odcedzamy. Marchewki, jabłko i cebulę ścieramy na dużych oczkach tarki. Wszystko przekładamy do salaterki, doprawiamy oliwą, cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i najlepiej odstawić pod przykryciem do lodówki na 30-60 minut, aby smaki dobrze się przegryzły.