Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie śmietanowym staropolskim, czyli z nutą octu i cukru i soli.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2988
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1070
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1844
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2988
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1070
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1844
Składniki
Kapustę sieka się najpierw w plastry a potem w kostkę. Jeśli ją się posoli i trochę zgniecie dłonią to szybciej zmięknie. Do kapusty dodaje się śmietanę, ocet i cukier, tak aby smaki były wyraziste. W razie czego trzeba ją jeszcze doprawić solą. Smacznego :)