Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca i orzeźwiająca surówka z młodych warzyw. Dodatek soczystej pomarańczy i imbiru sprawia, że surówka jest jeszcze bardziej orzeźwiająca. Idealna do drugiego dania podczas letnich upałów.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1916
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 53
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 795
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 936
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 240
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1916
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 53
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 795
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 936
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 240
Składniki
Kapustę cienko szatkujemy. Marchewki kroimy w zapałkę. Pora cienko kroimy. Pomarańcze filetujemy. Koperek siekamy. Imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy. Mieszamy. Do sałatki wciskamy sok z resztek pomarańczy. Doprawiamy do smaku, solą, pieprzem, olejem, opcjonalnie dodajemy miód. Odstawiamy na 5-10 minut, żeby smaki się przegryzły. Porada: Kapustę należy bardzo cienko poszatkować, nie ma wtedy potrzeby jej wcześniej solić, żeby zmiękła. Dzięki temu surówka będzie smaczna i chrupiąca oraz zachowujemy wszystkie smaki i witaminy.