Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca i orzeźwiająca surówka z młodych warzyw. Dodatek soczystej pomarańczy i imbiru sprawia, że surówka jest jeszcze bardziej orzeźwiająca. Idealna do drugiego dania podczas letnich upałów.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 710
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1887
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 417
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 710
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1887
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 417
Składniki
Kapustę cienko szatkujemy. Marchewki kroimy w zapałkę. Pora cienko kroimy. Pomarańcze filetujemy. Koperek siekamy. Imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy. Mieszamy. Do sałatki wciskamy sok z resztek pomarańczy. Doprawiamy do smaku, solą, pieprzem, olejem, opcjonalnie dodajemy miód. Odstawiamy na 5-10 minut, żeby smaki się przegryzły. Porada: Kapustę należy bardzo cienko poszatkować, nie ma wtedy potrzeby jej wcześniej solić, żeby zmiękła. Dzięki temu surówka będzie smaczna i chrupiąca oraz zachowujemy wszystkie smaki i witaminy.