Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca i orzeźwiająca surówka z młodych warzyw. Dodatek soczystej pomarańczy i imbiru sprawia, że surówka jest jeszcze bardziej orzeźwiająca. Idealna do drugiego dania podczas letnich upałów.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4364
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30298
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4364
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30298
Składniki
Kapustę cienko szatkujemy. Marchewki kroimy w zapałkę. Pora cienko kroimy. Pomarańcze filetujemy. Koperek siekamy. Imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy. Mieszamy. Do sałatki wciskamy sok z resztek pomarańczy. Doprawiamy do smaku, solą, pieprzem, olejem, opcjonalnie dodajemy miód. Odstawiamy na 5-10 minut, żeby smaki się przegryzły. Porada: Kapustę należy bardzo cienko poszatkować, nie ma wtedy potrzeby jej wcześniej solić, żeby zmiękła. Dzięki temu surówka będzie smaczna i chrupiąca oraz zachowujemy wszystkie smaki i witaminy.