Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiąca i orzeźwiająca surówka z młodych warzyw. Dodatek soczystej pomarańczy i imbiru sprawia, że surówka jest jeszcze bardziej orzeźwiająca. Idealna do drugiego dania podczas letnich upałów.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Kapustę cienko szatkujemy. Marchewki kroimy w zapałkę. Pora cienko kroimy. Pomarańcze filetujemy. Koperek siekamy. Imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy. Mieszamy. Do sałatki wciskamy sok z resztek pomarańczy. Doprawiamy do smaku, solą, pieprzem, olejem, opcjonalnie dodajemy miód. Odstawiamy na 5-10 minut, żeby smaki się przegryzły. Porada: Kapustę należy bardzo cienko poszatkować, nie ma wtedy potrzeby jej wcześniej solić, żeby zmiękła. Dzięki temu surówka będzie smaczna i chrupiąca oraz zachowujemy wszystkie smaki i witaminy.