Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was świetny przepis na surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu lub pysznych dań prosto z grilla. Aby wyszła perfekcyjnie, potrzebuje poleżakować około dwóch godzin w lodówce, wówczas ogórki przesiąkną marynatą, staną się chrupiące i smaczne.
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 148
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 95
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 26
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 357
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealni...
Odsłon: 195
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 148
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 95
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 26
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 357
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealni...
Odsłon: 195
Składniki
Ogórki umyj, osusz i pokrój na cienkie plasterki (możesz użyć noża lub mandoliny), przełóż do miski lub innego, głębszego naczynia.
Przygotuj zalewę. Do miski wlej wodę i wymieszaj z miodem. Gdy się rozpuści, dodaj przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ocet jabłkowy. Całość dokładnie wymieszaj.
Gotową zalewę wlej do ogórków i zamieszaj. Przykryj folią aluminiową i odstaw do lodówki na 2 godziny.
Po upływie czasu surówka jest gotowa do zjedzenia.