Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was świetny przepis na surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu lub pysznych dań prosto z grilla. Aby wyszła perfekcyjnie, potrzebuje poleżakować około dwóch godzin w lodówce, wówczas ogórki przesiąkną marynatą, staną się chrupiące i smaczne.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 228
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 228
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Ogórki umyj, osusz i pokrój na cienkie plasterki (możesz użyć noża lub mandoliny), przełóż do miski lub innego, głębszego naczynia.
Przygotuj zalewę. Do miski wlej wodę i wymieszaj z miodem. Gdy się rozpuści, dodaj przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ocet jabłkowy. Całość dokładnie wymieszaj.
Gotową zalewę wlej do ogórków i zamieszaj. Przykryj folią aluminiową i odstaw do lodówki na 2 godziny.
Po upływie czasu surówka jest gotowa do zjedzenia.