Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was świetny przepis na surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu lub pysznych dań prosto z grilla. Aby wyszła perfekcyjnie, potrzebuje poleżakować około dwóch godzin w lodówce, wówczas ogórki przesiąkną marynatą, staną się chrupiące i smaczne.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 999
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4410
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2648
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38721
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 999
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4410
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 447
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2648
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38721
Składniki
Ogórki umyj, osusz i pokrój na cienkie plasterki (możesz użyć noża lub mandoliny), przełóż do miski lub innego, głębszego naczynia.
Przygotuj zalewę. Do miski wlej wodę i wymieszaj z miodem. Gdy się rozpuści, dodaj przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ocet jabłkowy. Całość dokładnie wymieszaj.
Gotową zalewę wlej do ogórków i zamieszaj. Przykryj folią aluminiową i odstaw do lodówki na 2 godziny.
Po upływie czasu surówka jest gotowa do zjedzenia.