Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was świetny przepis na surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu lub pysznych dań prosto z grilla. Aby wyszła perfekcyjnie, potrzebuje poleżakować około dwóch godzin w lodówce, wówczas ogórki przesiąkną marynatą, staną się chrupiące i smaczne.
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 823
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 225
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 109
Ziemniaki pod serową pierzynką są… cóż, serowe. Bardzo serowe. Jeszcze mocnie...
Odsłon: 823
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 225
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 109
Składniki
Ogórki umyj, osusz i pokrój na cienkie plasterki (możesz użyć noża lub mandoliny), przełóż do miski lub innego, głębszego naczynia.
Przygotuj zalewę. Do miski wlej wodę i wymieszaj z miodem. Gdy się rozpuści, dodaj przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ocet jabłkowy. Całość dokładnie wymieszaj.
Gotową zalewę wlej do ogórków i zamieszaj. Przykryj folią aluminiową i odstaw do lodówki na 2 godziny.
Po upływie czasu surówka jest gotowa do zjedzenia.