Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą, zdrową i pożywną surówkę z pieczonych buraków otulonych miodowym sosem i ziołami prowansalskimi. Idealny dodatek do obiadu :D
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92016
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1342
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 90
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4415
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 141
lekki jak chmurka, łatwy, pyszny i szybki w przygotowaniu -sernik idealny :-)
Odsłon: 92016
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1342
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 90
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4415
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 141
Składniki
Buraczki (ja wybieram mniejsze sztuki) dokładnie myjemy, delikatnie smarujemy olejem, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 60 - 70 minut.
Po upieczeniu buraczki studzimy, a następnie obieramy je ze skórki i kroimy w kostkę.
Następnie przygotowujemy sos do buraczków: Do miseczki wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, po 1 łyżce miodu i octu jabłkowego, dodajemy zioła prowansalskie i sól do smaku - wszystko dokładnie mieszamy. Tak powstały sos dodajemy do pokrojonych w kostkę buraczków i ponownie dokładnie mieszamy.
Gotowe buraczki podajemy ze świeżymi listkami natki pietruszki. Życzę smacznego! :)