Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na dodatek do mięsa, dobrze trafiłeś. Połączenie tych składników daje genialny smak jest to uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością zagości w Twoim domu. Nie trać więc czasu i do działa.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 728
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 728
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
1. Ziemniaki obieram, myję, kroję w plasterki. Następnie przekładam do miski, wlewam oliwę z oliwek, wsypuję sól, przyprawę Gyros, mieszam. Ziemniaki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Sałatę drobno kroję, ogórki kroję w plasterki, paprykę oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. Warzywa przekładam do miski, wlewam sok z cytryny, mieszam.
3. Do naczynia wlewam jogurt, dodaję musztardę, wsypuję pieprz oraz sól, mieszam.
4. Sos łączę z warzywami i dodaję upieczone ziemniaki.
5. Sałatka gotowa. 6. Smacznego.