Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio rukola jest dla mnie absolutnie numerem jeden, jeżeli chodzi o składniki surówek. Dzisiaj proponuję połączenie rukoli z orzechowym salami. Całości smaku dopełnia odrobina oleju z orzeszków ziemnych i świeżo mielony kolorowy pieprz.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85139
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2435
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9936
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3861
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7044
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85139
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2435
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9936
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3861
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7044
Składniki
Rukolę płuczemy, osuszamy. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, pomidorki przekrawamy na połówki. Pieprz kolorowy rozcieramy w moździerzu. Salami można pokroić w paseczki lub dodać do surówki w plasterkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy olejem z orzeszków ziemnych.
Smacznego.