Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio rukola jest dla mnie absolutnie numerem jeden, jeżeli chodzi o składniki surówek. Dzisiaj proponuję połączenie rukoli z orzechowym salami. Całości smaku dopełnia odrobina oleju z orzeszków ziemnych i świeżo mielony kolorowy pieprz.
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 378
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 579
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 54
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 159
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 378
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 579
Makowiec z dawien dawna był moim ulubionym ciastem na święta Bożego Narodzeni...
Odsłon: 54
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 159
Składniki
Rukolę płuczemy, osuszamy. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę, pomidorki przekrawamy na połówki. Pieprz kolorowy rozcieramy w moździerzu. Salami można pokroić w paseczki lub dodać do surówki w plasterkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy olejem z orzeszków ziemnych.
Smacznego.