Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 4798
Dodano: 26.06.2019
Odsłon: 9012
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Umyj i obierz rzodkiewki, odcinając im liście i korzonki. Kalarepę obierz ze skórki. Obierz też ogórka sałatkowego (to nie jest absolutnie konieczne, jeśli masz ogórka z delikatną skórką).
W cieniutkie plasterki pokrój rzodkiewki, kalarepkę (po uprzednim rozdzieleniu na ćwiartki po to, by plastry nie były zbyt duże), ogórki małosolne i obranego zielonego ogórka.
Posiekaj dymki i koperek (lub inną zieleninę), dodaj do miski.
Przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z majonezem i dodaj sos do miski z pokrojonymi warzywami. Wymieszaj dokładnie, przypraw odrobiną pieprzu i soli.
Gotową surówkę z rzodkiewek i małosolnych ogórków podaj do obiadu albo na lunch lub lekką kolację. Taka wiosenna sałatka pasuje też dobrze do kanapek czy do pudełka lunchowego, możesz ją więc zabrać na drugie śniadanie do pracy, szkoły, na uczelnię. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

87654321ja 08 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
W surówce jest na pewno jogurt, bo to wyraxnie widac na zdjęciach. Tylkow w przepisie o nim zapomniano. ;) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz