Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz rzodkiewki, kalarepę i ogórki małosolne - przygotuj koniecznie tę surówkę. Jest przepyszna!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8047
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4521
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8047
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4521
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Składniki
Umyj i obierz rzodkiewki, odcinając im liście i korzonki. Kalarepę obierz ze skórki. Obierz też ogórka sałatkowego (to nie jest absolutnie konieczne, jeśli masz ogórka z delikatną skórką).
W cieniutkie plasterki pokrój rzodkiewki, kalarepkę (po uprzednim rozdzieleniu na ćwiartki po to, by plastry nie były zbyt duże), ogórki małosolne i obranego zielonego ogórka. Posiekaj dymki i koperek (lub inną zieleninę), dodaj do miski.
Przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z majonezem i dodaj sos do miski z pokrojonymi warzywami. Wymieszaj dokładnie, przypraw odrobiną pieprzu i soli.
Gotową surówkę z rzodkiewek i małosolnych ogórków podaj do obiadu albo na lunch lub lekką kolację. Taka wiosenna sałatka pasuje też dobrze do kanapek czy do pudełka lunchowego, możesz ją więc zabrać na drugie śniadanie do pracy, szkoły, na uczelnię. Smacznego!