Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z selera i pietruszki

Surówka z selera i pietruszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 946 Ocena: 24964

Dodano:

Odsłon: 10051

Prosta, smaczna, zdrowa i tania. Surówka z białych warzyw korzeniowych będzie świetnym dodatkiem do naszego obiadu, a do tego dostarczy nam sporej dawki witamin i składników odżywczych. Warto dodawać ją do cięższych dań, ponieważ zarówno seler, jak i pietruszka świetnie poprawiają nasze trawienie.

Składniki

  • 1 mały seler
  • 2 pietruszki korzeniowe
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki delikatnego majonezu
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1,5 łyżki miodu
  • sól i pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Natkę pietruszki siekamy, a obrany seler i pietruszki korzeniowe ścieramy na tarce o grubych oczkach. W miseczce łączymy ze sobą miód, ocet jabłkowy i delikatny majonez, dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Surówkę odstawiamy do lodówki na minimum godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 30 listopada 2017 Dzisiaj miałem przyjemność skosztować jej w pracy. Wszyscy są pod wrażeniem walorów smakowych. Nie spodziewali się tak pysznego połączenia. Surówka przepyszna <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

DomowaPiwniczka 24 kwietnia 2017 no pyszności :) uwielbiam słodkości, nawet w surówce, więc pozwolę sobie dorzucić żurawinę :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 13 kwietnia 2017 Zdrowo i smacznie. Ja zastąpię majonez jogurtem naturalnym :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń