Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z selera naciowego

Surówka z selera naciowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48623

Dodano:

Odsłon: 30191

Zdrowo, smacznie, dietetycznie... U mnie dzisiaj surówka z selera naciowego, z sosem jogurtowo- musztardowym. Wyrazista w smaku, pachnąca bardzo intensywnie, chrupiąca...

Składniki

  • seler naciowy 1/2 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • pomidor 2 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • sos: musztarda (u mnie krem z gorczycy) 1 łyżka, jogurt naturalny 3 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Selera myjemy, kroimy na drobne kawałki. Paprykę kroimy w drobną kostkę, pomidora na niewielkie kawałki. Sama na ogół kroje pomidora na ósemki, następnie każdą cząstkę dzielę na pół. Groszek osaczamy z zalewy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, zalewamy jogurtem wymieszanym z musztardą. Całość dobrze mieszamy.Surówka ma lekko ostry smak. Idealnie pasuje do ryżu na sypko, gotowanego mięsa drobiowego (kurczak, indyk).

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 06 grudnia 2014 Kiedyś nie mogłam się przekonać do smaku selera naciowego a teraz go uwielbiam.Surówka super:) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 05 grudnia 2014 Jestem przekonana, że surówka jest pyszna :-). Bardzo lubię seler naciowy :-). Pozdrawiam :-). Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń