Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona surówka zięcia. Jest to surówka z gatunku " na winie". Nam nawinęła się czerwona kapusta i papryka, szalotka, i szczypiorek.:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13442
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6448
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13442
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5211
Składniki
Kapustę i szalotkę zetrzeć na dużych oczkach tarki, obficie posolić, skropić sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na min. kilkanaście minut. Potem dodać startą czerwoną paprykę, doprawić cukrem ,pieprzem, wymieszać i odstawić na 5 minut. Przed podaniem skropić oliwą z oliwek, i posypać ściętym szczypiorkiem. Ci co nie wyobrażają sobie surówki bez majonezu , mogą dodać 1 łyżkę, wtedy uzyskamy też pyszną SAŁATKĘ.