Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jednak wracamy do starego, sprawdzonego przepisu z klasycznym połączeniem pora z jabłkiem, marchewką i majonezem. To znakomity dodatek do obiadu, aby był bardziej świąteczny dodamy do niego rodzynki sułtańskie. Przełamią one ostrość pora i nadadzą surówce bardziej wykwintny charakter.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2373
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38679
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1360
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2373
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38679
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1360
Składniki
Por oczyszczamy i kroimy w półplasterki i przekładamy do miski. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do pora i skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Następnie dodajemy do warzyw śmietanę, majonez, pieprz, sól i cukier, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy rodzynki. Surówkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce, ale równie dobrze smakuje podana od razu po przygotowaniu.
Świąteczna surówka z pora gotowa!