Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sycąca sałatka nie tylko zaspokaja nawet duży głód, ale także pięknie wygląda i dostarcza wielu cennych substancji odżywczych. Duża zawartość białka i błonnika w fasoli sprawia, że danie jest zdrowe dla układu pokarmowego. Aromatyczny dressing na bazie bazylii i czosnku świetnie podkreśla i orzeźwia smak ten sałatki. Pamiętaj o dużej ilości szczypiorku i sera Pecorino, które są niesamowicie wyraziste. Jest prosta i szybka w przyrządzeniu, dzięki czemu z powodzeniem sprawdzi się w diecie osób zabieganych i zapracowanych.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4516
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12228
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4516
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12228
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Składniki
Fasolkę odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą.
Paprykę oczyść i usuń gniazdo nasienne. Pokrój ją w drobną kostkę. Cebulę także drobno posiekaj.
Szczypiorek drobno pokrój.
Przygotuj dressing.
Bazylię bardzo drobno poszatkuj lub rozdrobnij w robocie kuchennym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe składniki.
Wymieszaj na jednolity sos.
Do miski sałatkowej wrzuć wszystkie składniki – fasolę, paprykę, ser i szczypiorek. Zalej je przygotowanym sosem i całość dobrze wymieszaj.
Sycącą sałatkę wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Podawaj na zimno.
Danie przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni.