Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka na kolację jest szybka nie tylko z nazwy. Błyskawicznie się ją wykonuje i jeszcze szybciej znika z talerza. Najsmaczniejsza jest zaraz po przygotowaniu, choć zapewniamy was, że na pewno i tak nic nie zostanie na później. Możesz jeść sałatkę samodzielnie, z kromką chleba, pieczonym lub gotowanym kurczakiem, indykiem albo rybą. Aby wzbogacić danie o zdrowe tłuszcze, dodaj do niego awokado, natomiast korniszon lub kiszony ogórek nieco zaostrzy smak. Możesz użyć domowego majonezu albo ze słoika, a także zmieszać go w dowolnej proporcji ze śmietaną czy jogurtem naturalnym.
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 272
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 139
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 272
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 139
Składniki
Ugotuj jajka w osolonej wodzie na twardo (8-10 minut), odstaw do ostygnięcia i obierz ze skorupek. Następnie pokrój jajka w kostkę i przełóż do miski. Szczypiorek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Możesz dodać także cebulkę dla zaostrzenia smaku. Odcedź groszek konserwowy i przełóż do miski.
Sałatkę dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj 2 łyżki płynu z groszku z majonezem, aby ten nabrał lżejszej konsystencji. Wylej sos do sałatki. Wymieszaj wszystko dokładnie i serwuj.