Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowania sałatka z rukolą, pomidorkami i burratą. Doskonały dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ryb. Będzie stanowiła również świetne uzupełnienie potraw z grilla.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7187
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154881
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1054
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 19
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7187
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154881
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1054
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 492
Składniki
Umytą rukolę rozłóż na dużym talerzu lub półmisku.
Pomidory suszone wyjmij z zalewy i pokrój w paseczki. Pomidorki koktajlowe opłucz i przekrój na pół. Pomidorki rozsyp na liściach rukoli.
Na środku talerza/półmiska umieść burratę. Sałatkę oprósz ziarnami słonecznika.
Do niewielkiego słoiczka przełóż składniki sosu. Słoiczek szczelnie zakręć i potrząsaj do momentu wymieszania wszystkich produktów.
Sałatkę z burratą polej sosem tuż przed samym podaniem.