Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowania sałatka z rukolą, pomidorkami i burratą. Doskonały dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ryb. Będzie stanowiła również świetne uzupełnienie potraw z grilla.
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 55
Składniki
Umytą rukolę rozłóż na dużym talerzu lub półmisku.
Pomidory suszone wyjmij z zalewy i pokrój w paseczki. Pomidorki koktajlowe opłucz i przekrój na pół. Pomidorki rozsyp na liściach rukoli.
Na środku talerza/półmiska umieść burratę. Sałatkę oprósz ziarnami słonecznika.
Do niewielkiego słoiczka przełóż składniki sosu. Słoiczek szczelnie zakręć i potrząsaj do momentu wymieszania wszystkich produktów.
Sałatkę z burratą polej sosem tuż przed samym podaniem.