Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowania sałatka z rukolą, pomidorkami i burratą. Doskonały dodatek do pieczonych lub smażonych mięs i ryb. Będzie stanowiła również świetne uzupełnienie potraw z grilla.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3745
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 925
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34209
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 556
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3745
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 925
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34209
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 556
Składniki
Umytą rukolę rozłóż na dużym talerzu lub półmisku.
Pomidory suszone wyjmij z zalewy i pokrój w paseczki. Pomidorki koktajlowe opłucz i przekrój na pół. Pomidorki rozsyp na liściach rukoli.
Na środku talerza/półmiska umieść burratę. Sałatkę oprósz ziarnami słonecznika.
Do niewielkiego słoiczka przełóż składniki sosu. Słoiczek szczelnie zakręć i potrząsaj do momentu wymieszania wszystkich produktów.
Sałatkę z burratą polej sosem tuż przed samym podaniem.