Do góry

Sałatki Przepis na:

Szybka surówka z kapusty pekińskiej

Szybka surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48612

Dodano:

Odsłon: 1685

Jedna z najbardziej popularnych surówek, teraz w nieco słodszej wersji. Nasze kociaki nie ruszają, uff! Jednak dodatki mięsne są dostępne w każdym zakamarku.

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska (u nas fioletowa)
  • 1 marynowana czerwona papryka
  • 10 marynowanych małych prawdziwków
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka majonezu ( u nas Pudliszki )
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 2 szalotki
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Paprykę kroimy tak, jak lubimy. Podobnie grzyby.
    Kukurydzę osączamy z zalewy.
    Szalotki kroimy w piórka.
    Syrop klonowy łączymy z majonezem, śmietaną.
    Wszystkie składniki łączymy, doprawiając solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń