Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosta i wyjątkowo smaczna sałatka, która dodatkowo pięknie się prezentuje. Z powodzeniem sprawdzi się nie tylko w roli przekąski, ale również ozdoby świątecznego stołu. Chociaż wygląda efektownie, jej przygotowanie to dosłownie bułka z masłem.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3178
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6655
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3178
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6655
Składniki
Kapustę pekińską umyj, poszatkuj i ułóż na dnie dużej szklanej miski.
Kolejna warstwa składa się z oliwek - nie musisz ich kroić, chyba, że wolisz, to śmiało tak zrób.
Kolejna warstwa składa się z połowy pokrojonej papryki.
Następnie wyłóż poszatkowane suszone pomidory z zalewy. Kolejna warstwa składa się z groszku
Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Przekrój na pół i wyłóż jako kolejną warstwę sałatki.
Następnie połóż ugotowane (lub upieczone w piekarniku) piersi z kurczaka. Oczywiście pokrój je albo porwij w palcach. Teraz czas na drugą połówkę papryki (pokrojoną).
Kolejna warstwa składa się z kukurydzy. Na wierzch wyłóż majonez, sól, pieprz oraz posyp pokrojoną pietruszką.
Sól i pieprz możesz dać również do środka pomiędzy niektóre warstwy. Podobnie jak majonez.