Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tabbouleh to pyszna sałatka ze świeżych ziół i kaszy bulgur. Natka pietruszki jest tu głównym składnikiem, ponadto mięta i szczypiorek, całość skropiona oliwą i sokiem z cytryny...... Polecam
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 46
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 46
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Bulgur ugotować w sporej ilości osolonej wody, odcedzić, ostudzić.
Ogórek (ze skórką) i pomidor pokroić w drobną kostkę, lekko osolić, odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie odlać cały sok, który "puściły" warzywa. Natkę pietruszki, szczypiorek i listki mięty bardzo drobno posiekać.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki sałatki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.