Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tabbouleh to pyszna sałatka ze świeżych ziół i kaszy bulgur. Natka pietruszki jest tu głównym składnikiem, ponadto mięta i szczypiorek, całość skropiona oliwą i sokiem z cytryny...... Polecam
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5328
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8599
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17503
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 628
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5328
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8599
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17503
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 628
Składniki
Bulgur ugotować w sporej ilości osolonej wody, odcedzić, ostudzić.
Ogórek (ze skórką) i pomidor pokroić w drobną kostkę, lekko osolić, odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie odlać cały sok, który "puściły" warzywa. Natkę pietruszki, szczypiorek i listki mięty bardzo drobno posiekać.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki sałatki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.