Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat libańskiej sałatki z kaszą bulgur i warzywami. Tutaj z surowym kalafiorem, ogórkiem, granatem, miętą i sokiem z cytryny. Przepis pochodzi z książki "Kalafior to król".
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119521
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9026
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119521
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9026
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Różyczki kalafiora rozdrabniamy na małe kuleczki. Ogórki kroimy w kostkę. Granata obieramy, część pestek zostawiamy do dekoracji. Szczypiorek, miętę i pietruszkę siekamy. Mieszamy kaszę z kalafiorem, granatem, ogórkiem i ziołami. Dodajemy olej i sok z cytryny, doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy po schłodzeniu. Przed podaniem dekorujemy granatem.