Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat libańskiej sałatki z kaszą bulgur i warzywami. Tutaj z surowym kalafiorem, ogórkiem, granatem, miętą i sokiem z cytryny. Przepis pochodzi z książki "Kalafior to król".
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3027
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422148
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2241
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3027
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422148
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2241
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Różyczki kalafiora rozdrabniamy na małe kuleczki. Ogórki kroimy w kostkę. Granata obieramy, część pestek zostawiamy do dekoracji. Szczypiorek, miętę i pietruszkę siekamy. Mieszamy kaszę z kalafiorem, granatem, ogórkiem i ziołami. Dodajemy olej i sok z cytryny, doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy po schłodzeniu. Przed podaniem dekorujemy granatem.