Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat libańskiej sałatki z kaszą bulgur i warzywami. Tutaj z surowym kalafiorem, ogórkiem, granatem, miętą i sokiem z cytryny. Przepis pochodzi z książki "Kalafior to król".
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 91
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2483
Polecam.
Odsłon: 120
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 91
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2483
Polecam.
Odsłon: 120
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Różyczki kalafiora rozdrabniamy na małe kuleczki. Ogórki kroimy w kostkę. Granata obieramy, część pestek zostawiamy do dekoracji. Szczypiorek, miętę i pietruszkę siekamy. Mieszamy kaszę z kalafiorem, granatem, ogórkiem i ziołami. Dodajemy olej i sok z cytryny, doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy po schłodzeniu. Przed podaniem dekorujemy granatem.