Do góry

Sałatki Przepis na:

Tabbouleh z kalafiorem i granatem

Tabbouleh z kalafiorem i granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 304 Ocena: 2712

Dodano:

Odsłon: 76

Wariacja na temat libańskiej sałatki z kaszą bulgur i warzywami. Tutaj z surowym kalafiorem, ogórkiem, granatem, miętą i sokiem z cytryny. Przepis pochodzi z książki "Kalafior to król".

Składniki

  • Kasza bulgur - 100g
  • Kalafior - 200g
  • Ogórek zielony - 2szt
  • Granat - 1szt
  • Liście mięty - garść
  • Szczypiorek - 1/2 pęczka
  • Pietruszka - 1 pęczek (ja nie lubię, więc pominęłam)
  • Sok z cytryny - 3 łyżki
  • Oliwa - 3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tabbouleh z kalafiorem i granatem

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Różyczki kalafiora rozdrabniamy na małe kuleczki. Ogórki kroimy w kostkę. Granata obieramy, część pestek zostawiamy do dekoracji. Szczypiorek, miętę i pietruszkę siekamy.

    Mieszamy kaszę z kalafiorem, granatem, ogórkiem i ziołami. Dodajemy olej i sok z cytryny, doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy po schłodzeniu. Przed podaniem dekorujemy granatem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń