Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie jadłam z wędzonym łososiem, ale ponoć też smakuje dobrze. Dla koneserów ryb to zawsze jakaś alternatywa
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 365
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 389
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 365
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 389
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Wsypać kuskus do dużej miski zalać woda i sokiem z cytryny aż napęcznieje. Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki również pokroić w drobną kostkę wrzucić do miski. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, natkę pietruszki drobno posiekać, wraz z czosnkiem wyciśniętym dodać do reszty składników. Oliwki kroimy w półksiężyce i dodajemy do pozostałych produktów. Następnie wlać oliwę z oliwek i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawiamy pieprzem i solą według uznania. Wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby wszystkie składniki się zmieszały i przegryzły. SMACZNEGO