Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten jest bardzo prosty, a mając przygotowane składniki jest szybki do wykonania, nie wspominając walorów zdrowotnych. Carpaccio z buraczka robi ogromne wrażenie nie tylko wizualnie, ale również dlatego, że jest przepyszne!
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 126
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4822
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 110
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 126
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4822
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 110
Składniki
Robiąc carpaccio z buraków, dobrze jest użyć buraczków pieczonych w piekarniku, są słodsze i bardziej aromatyczne od tych gotowanych w wodzie.
Buraczki każdy z osobna zawijamy w folię aluminiową, pieczemy w piekarniku w 180 stopniach góra/dół, 1-1,5 godz. w zależności od wielkości buraka. Studzimy, obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Na półmisku układamy warstwę plasterków cieńko pokrojonego buraczka na to układamy roszponkę i posypujemy kawałkami greckiego serka fety pokrojonego w kostkę. Przygotowujemy składniki sosu, ja robię to w słoiczku, mocno potrząsając wtedy będzie gładki i dobrze rozmieszany. Polewamy powierzchnię sałatki, gotowe.
Uwagi: gotowe carpaccio z buraków polecam przed podaniem schłodzić w lodówce.