Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka warstwowa, która wygląda jak efektowne ciasto :) Tuńczyk z majonezem to popularny składnik imprezowych przekąsek. W tej odsłonie z pewnością zrobi wrażenie na gościach.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 142
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1019
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12006
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 142
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1019
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12006
Składniki
Ugotowane jajka obieramy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka kruszymy i odstawiamy.
Białka rozgniatamy widelcem wraz z tuńczykiem w osobnym naczyniu. Dodajemy starty ser, majonez i jogurt naturalny. Dokładnie mieszamy.
Na desce układamy prostokąt z 11 krakersów. Wykładamy porcję tuńczyka z majonezem. Następnie układamy jeszcze dwie warstwy krakersów i sałatki. Wierzch posypujemy pokruszonym żółtkiem i natką pietruszki. Dekorujemy pokrojoną rzodkiewką. Smacznego!