Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych, którzy ze słodyczy najbardziej lubią...sałatkę :) Torcik sałatkowy, na bazie krakersów to idealna propozycja na imprezę czy przyjęcie. Efektownie się prezentuje i pysznie smakuje :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Kiełbasę pokroić na plasterki. Jajka, ogórki, paprykę oraz cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać starty na dużych oczkach żółty ser oraz kukurydzę. Dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Krakersy rozdrobnić w blenderze, dodać do nich stopione masło. Na spód tortownicy wyłożyć 1/3 krakersów, dokładnie docisnąć do spodu. Wstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia. Na krakersach ułożyć plasterki kiełbasy i 1/2 porcji sałatki. Dokładnie docisnąć. Na sałatkę ponownie wysypać połowę pozostałej porcji krakersów wyrównać i docisnąć. Na krakersy ułożyć plasterki kiełbasy i pozostałą porcję sałatki. Wierzch posypać krakersami, wyrównać i docisnąć. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Zdjąć obręcz boki posmarować cienką warstwą majonezu udekorować pokrojonym szczypiorkiem, pasterkami rzodkiewki i natką pietruszki. Wierzch tortu udekorować plasterkami kiełbasy, oliwkami i plasterkami rzodkiewki.