Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych, którzy ze słodyczy najbardziej lubią...sałatkę :) Torcik sałatkowy, na bazie krakersów to idealna propozycja na imprezę czy przyjęcie. Efektownie się prezentuje i pysznie smakuje :)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32564
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 50
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 923
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 332
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32564
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 50
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 923
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 332
Składniki
Kiełbasę pokroić na plasterki. Jajka, ogórki, paprykę oraz cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać starty na dużych oczkach żółty ser oraz kukurydzę. Dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Krakersy rozdrobnić w blenderze, dodać do nich stopione masło. Na spód tortownicy wyłożyć 1/3 krakersów, dokładnie docisnąć do spodu. Wstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia. Na krakersach ułożyć plasterki kiełbasy i 1/2 porcji sałatki. Dokładnie docisnąć. Na sałatkę ponownie wysypać połowę pozostałej porcji krakersów wyrównać i docisnąć. Na krakersy ułożyć plasterki kiełbasy i pozostałą porcję sałatki. Wierzch posypać krakersami, wyrównać i docisnąć. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Zdjąć obręcz boki posmarować cienką warstwą majonezu udekorować pokrojonym szczypiorkiem, pasterkami rzodkiewki i natką pietruszki. Wierzch tortu udekorować plasterkami kiełbasy, oliwkami i plasterkami rzodkiewki.