Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, sprawdzona, idealna na co dzień i od święta =)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 80
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3319
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 80
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3319
Składniki
Warzywa dokładnie umyć, wrzucić do garnka, gotować pod przykryciem do miękkości. ( nie dłużej jak 30 min). Lekko ostudzić, obrać, posiekać drobno. Jajka ugotować na twardo (nie dłużej jak 10 min), przelać zimną wodą, ostudzić, obrać, posiekać. Pora sparzyć wrzątkiem, poszatkować. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać, pokroić tak samo jak ogórki kiszone. Groszek odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać jogurt, majonez, przyprawy.