Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu :) Taką sałatkę jarzynową pamiętam z rodzinnego domu i taką robię od lat.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1105
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 902
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1105
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 902
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera wyszorować pod bieżącą wodą. Jarzyny ugotować na półtwardo w "mundurkach" w osolonej wodzie. Odcedzić i przestudzić. Jarzyny obrać ze skórki i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Dodać pokrojone w kostkę jajka i ogórki oraz odcedzony groszek konserwowy. Cebulę posiekać w drobną kostkę posolić i dodać szczyptę cukru, wymieszać i odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać do pozostałych składników. Składniki wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na kilka godzin do przegryzienia.