Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu :) Taką sałatkę jarzynową pamiętam z rodzinnego domu i taką robię od lat.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 69
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 54
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 159
Składniki
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera wyszorować pod bieżącą wodą. Jarzyny ugotować na półtwardo w "mundurkach" w osolonej wodzie. Odcedzić i przestudzić. Jarzyny obrać ze skórki i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Dodać pokrojone w kostkę jajka i ogórki oraz odcedzony groszek konserwowy. Cebulę posiekać w drobną kostkę posolić i dodać szczyptę cukru, wymieszać i odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać do pozostałych składników. Składniki wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na kilka godzin do przegryzienia.