Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu :) Taką sałatkę jarzynową pamiętam z rodzinnego domu i taką robię od lat.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i selera wyszorować pod bieżącą wodą. Jarzyny ugotować na półtwardo w "mundurkach" w osolonej wodzie. Odcedzić i przestudzić. Jarzyny obrać ze skórki i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Dodać pokrojone w kostkę jajka i ogórki oraz odcedzony groszek konserwowy. Cebulę posiekać w drobną kostkę posolić i dodać szczyptę cukru, wymieszać i odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać do pozostałych składników. Składniki wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na kilka godzin do przegryzienia.