Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trójsmak surówkowy to uniwersalny zestaw surówek do różnych dań obiadowych. Cechuje je różnorodność smaku i koloru oraz prostota przygotowania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6342
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13315
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5080
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6342
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13315
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5080
Składniki
Surówka marchewkowa : Marchewki ścieramy na tarce na drobnych oczkach dodajemy łyżeczkę oleju, łyżeczkę soku z cytryny i doprawiamy odrobiną cukru, soli i pieprzu. Mieszamy i odstawiamy.
Surówka z białej kapusty: Kapustę ścieramy na grubych oczkach tarki lub jak ja na szatkownicy. Dodajemy po łyżce majonezu oraz jogurtu, łyżeczkę octu jabłkowego i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy.
Surówka z buraków : Burak obieramy ze skórki i trzemy na grubych oczkach tarki, dodajemy drobno poszatkowaną cebulkę, łyżeczkę soku z cytryny, łyżeczkę oleju rzepakowego, płaską łyżeczkę cukru i doprawiamy solą. Mieszamy i odstawiamy. Surówki warto przygotować przynajmniej godzinę wcześniej a przed samym podaniem przemieszać i wspólnie podać na półmisku lub po łyżce bezpośrednio na talerz. Zapraszam na FB - Mechanik w kuchni Smacznego :)