Sałatki Przepis na:
Tuńczykowa sałatka z makaronem ryżowym

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 3288
Dodano: 16.07.2019
Odsłon: 1873
Składniki
- 100g makaronu ryżowego
- 2 pomidory
- 1 mała puszka kukurydzy
- Połowa zielonego ogorka
- Szczypiorek
- Tunczyk w sosie własnym
- Sól, pieprz, czosnek i trochę oliwy
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Pomidory i ogórka kroimy w kostkę.
Szczypiorek siekamy.
Wszystkie składniki wrzucamy do większej miski, dodajemy przyprawy i mieszamy. Można zamiast oliwy dać majonez. Smacznego!
Komentarze do przepisu (3)

SlodkoSlodka83 17 lipcaZgłoś do usunięcia
Sałatka pierwsza klasa :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Jan_Kwiat 16 lipcaZgłoś do usunięcia
Albo użyć tuńczyka w oleju lub oliwie i dodać oliwę z tuńczyka0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 16 lipcaZgłoś do usunięcia
pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz