Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalnosc tej salatki polega na tym, ze mozna ja wykonac ze skladników pozostalych z poprzednich posilków, moze byc ona glównym posilkiem lub dodatkiem do niego, lekka kolacja lub dodatkiem do potraw z grilla. W wypadku tej salatki pozostalo kilka ziemniaków w mundurkach i zielone szparagi z poprzedniego dnia. Z dodatkiem smazonych krewetek, mieszanki salat i lekkiego jogurtowego dressingu powstal nastepnego dnia smaczny, pelnowartosciowy obiad "na zimno".
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 67
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 13
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 247
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4077
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 67
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 13
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 247
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4077
Składniki
Ze wszystkich skladników przygotowujemy lekki jogurtowy dressing.
Jesli nie posiadamy ugotowanych zieminiaków lub szparagów, gotujemy ziemniaki w mundurkach i szparagi w tradycyjny sposób 5-7 minut, w tym czasie smazymy krewetki, (wedlug uznania - np. w czasnku i ziolach). Nastepnie obieramy ziemniaki i kroimy na cwiartki, szparagi na ca. 4 cm kawalki, wszystko mieszamy z salata i krewetkami i polewamy dressingiem.
Podajemy na zimno lub z jeszcze cieplymi krewetkami.