Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalnosc tej salatki polega na tym, ze mozna ja wykonac ze skladników pozostalych z poprzednich posilków, moze byc ona glównym posilkiem lub dodatkiem do niego, lekka kolacja lub dodatkiem do potraw z grilla. W wypadku tej salatki pozostalo kilka ziemniaków w mundurkach i zielone szparagi z poprzedniego dnia. Z dodatkiem smazonych krewetek, mieszanki salat i lekkiego jogurtowego dressingu powstal nastepnego dnia smaczny, pelnowartosciowy obiad "na zimno".
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Składniki
Ze wszystkich skladników przygotowujemy lekki jogurtowy dressing.
Jesli nie posiadamy ugotowanych zieminiaków lub szparagów, gotujemy ziemniaki w mundurkach i szparagi w tradycyjny sposób 5-7 minut, w tym czasie smazymy krewetki, (wedlug uznania - np. w czasnku i ziolach). Nastepnie obieramy ziemniaki i kroimy na cwiartki, szparagi na ca. 4 cm kawalki, wszystko mieszamy z salata i krewetkami i polewamy dressingiem.
Podajemy na zimno lub z jeszcze cieplymi krewetkami.