Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowe sałatki są super, zarówno na imprezę jak i do słoika do pracy. Dajemy co znajdziemy w lodówce i naprawdę małym nakładem pracy możemy mieć pełnowartościowy posiłek.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1499
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1385
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 279
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1499
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1385
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 279
Składniki
Brokuła obieramy z liści i gotujemy, kroimy na małe kawałki. Ser feta, czerwoną cebulę, ogórka i pomidory kroimy w kostkę. Puszkę fasolki odsączamy z zalewy. Słonecznik podprażamy na suchej patelni, lekko solimy.
Układamy w misce: brokuły - połowę sera feta- cebulę-fasolkę- drugą połowę sera feta- zielonego ogórka. Wszystko posypujemy podprażonym słonecznikiem. Na wierzch układamy pokrojone pomidory. Każdą warstwę delikatnie obsypuję pieprzem, soli nie trzeba używać dużo, bo ser feta jest słony ( oczywiście doprawiamy wg uznania- wg mnie sałatka jest wystarczająco słona). Sałatkę można zabrać do pracy, syci na długo i jest naprawdę pyszna.