Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 951
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 951
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12832
Składniki
Piersi dokładnie myjemy, kroimy w drobną kostkę. 2 łyżeczki przyprawy gyros zalewamy wrzątkiem (około pół szklanki). Piersi wrzucamy na patelnię, zalewamy przyprawą i lekko solimy. Dusimy na wolnym ogniu do wyparowania wody. Następnie odkładamy do ostudzenia.
Cebulę i ogórki kwaszone kroimy w kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy, wrzucamy do miski, solimy i odkładamy, aby puściła sok. Kukurydzę osączamy na sicie, paprykę kroimy w kostkę.
W przezroczystej, dość dużej misce na spód wykładamy ostudzonego kurczaka. Polewamy całość ketchupem. Następnie układamy pokrojoną cebulę, na cebulę ogórki kwaszone. Ponownie polewamy ketchupem, a na ketchup smarujemy warstwę majonezu. Następnie wykładamy kukurydzę, a na nią odciśniętą z nadmiaru soku kapustę pekińską. Kapustę pokrywamy warstwą majonezu a na sam wierzch dajemy paprykę. Wkładamy do schłodzenia do lodówki. Sałatkę nabieramy od samego spodu, aby na talerzu znalazły się wszystkie składniki. Życzę smacznego!!!