Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1023
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4207
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1023
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 140
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4207
Składniki
Piersi dokładnie myjemy, kroimy w drobną kostkę. 2 łyżeczki przyprawy gyros zalewamy wrzątkiem (około pół szklanki). Piersi wrzucamy na patelnię, zalewamy przyprawą i lekko solimy. Dusimy na wolnym ogniu do wyparowania wody. Następnie odkładamy do ostudzenia.
Cebulę i ogórki kwaszone kroimy w kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy, wrzucamy do miski, solimy i odkładamy, aby puściła sok. Kukurydzę osączamy na sicie, paprykę kroimy w kostkę.
W przezroczystej, dość dużej misce na spód wykładamy ostudzonego kurczaka. Polewamy całość ketchupem. Następnie układamy pokrojoną cebulę, na cebulę ogórki kwaszone. Ponownie polewamy ketchupem, a na ketchup smarujemy warstwę majonezu. Następnie wykładamy kukurydzę, a na nią odciśniętą z nadmiaru soku kapustę pekińską. Kapustę pokrywamy warstwą majonezu a na sam wierzch dajemy paprykę. Wkładamy do schłodzenia do lodówki. Sałatkę nabieramy od samego spodu, aby na talerzu znalazły się wszystkie składniki. Życzę smacznego!!!