Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1090
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 871
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 497
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1090
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 871
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 497
Składniki
Fasole czerwoną i białą z puszki przepłukać w zimnej wodzie, pokroić awokado(skropić cytryną), pokroić cukinię w ćwiartki, cebulę w kostkę. Pokroić pomidora (pestki pomidora usunąć) i jajka w ćwiartki. Pokroić trochę fety w kostkę.
Przygotować sos do sałatki z oliwy, dodać kilka kropel octu balsamicznego, sól pieprz i resztę ziół do smaku.
Sałatkę układać warstwowo w przeźroczystym naczyniu. Fasolę czerwoną, białą, awokado, cebulę, cukinię, pomidora, polać sosem wierzch sałatki, udekorować jajkami i fetą sałatkę. Przepis zmodyfikowany z czasopisma kobiecego.