Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka sałatka, na imprezę lub na kolację
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8153
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8153
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
1. ugotować brokuła, wystudzić, pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, posolić i wyłożyć na sitko, żeby odcedzić sok, 2. filet pokroić w drobną kostkę, usmażyć szybko na oleju, doprawić solą i przyprawą do kurczaka, 3. z majonezu, jogurtu i czosnku zrobić sos czosnkowy, doprawić solą i pieprzem, 4.z chleba zrobić grzaneczki, wystudzić, 5. na talerzu ułożyć podzielonego brokuła, na to pomidory i kurczaka, polać sosem, przed podaniem posypać grzankami, 6. można posypać startym, żółtym serem smacznego