Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka ze smażonym kurczakiem, sałatą rzymską, warzywami świeżymi i konserwowymi.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2192
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 257
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2192
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 257
Składniki
Piersi z kurczaka umyłam i osuszyłam. Pokroiłam je w drobną kostkę i obsypałam dość obficie przyprawą do kurczaka. Mięso usmażyłam na ok. 2-3 łyżkach oleju i wyłożyłam na talerz do wystygnięcia. Sałatę rzymską drobno poszatkowałam. Połowę wyłożyłam na dno szklanej salaterki. Pora również drobno pokroiłam i wyłożyłam na sałatę. Warzywa posmarowałam cienką warstwą majonezu. Na majonezie ułożyłam kawałki wystudzonego kurczaka. Paprykę umyłam, usunęłam nasiona, a resztę pokroiłam w kostkę i wyłożyłam na kurczaka. Kukurydzę odcedziłam z zalewy i wyłożyłam na paprykę. Kukurydzę polałam sosem czosnkowym. Na wierzch sałatki wyłożyłam resztę poszatkowanej sałaty rzymskiej. Sałatkę schłodziłam w lodówce przez kilka godzin.