Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę znalazłam w internecie, od siebie dodałam do niej brokuła. Połączenie smaków wyszło super i mojej rodzince chociaż nie wszyscy lubię tuńczyka bardzo smakowała.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5124
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2113
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5124
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2113
Składniki
Ryż ugotować i wystudzić. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki, ugotować i wystudzić. Tuńczyka odsączyć. Ser żółty zetrzeć na tarce. Szczypiorek umyć, wysuszyć i pokroić.
W salaterce na spód wyłożyć ryż (posmarować 1,5 łyżki majonezu, posilić i popieprzyć- tak postępować przy każdej warstwie). Na ryż wyłożyć tuńczyka, następnie brokuł, później ser i na końcu jajka. Wierzch posypać szczypiorkiem.
Dekorację zrobiłam z przepiórczych jajeczek, majonezu i rzodkiewki.