Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna i kolorowa sałatka z dużą ilością warzyw. Zachęcam do wypróbowania ;)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1296
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1741
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 144
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1296
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1741
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 144
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 540
Składniki
Buraki dokładnie myjemy, owijamy folią aluminiową i pieczemy w 180°C do miękkości przez około godzinę. Pozostawiamy do wystudzenia, a następnie obieramy je i kroimy na plasterki.
Cukinię i bakłażana kroimy w plasterki. Smażymy je na rozgrzanej patelce grillowej, delikatnie skropionej olejem. Warzywa mają się ładnie podpiec. Gotowe przekładamy na talerz i pozostawiamy do wystudzenia.
Pomidora i mozzarellę również kroimy w plasterki.
Bazylię, czosnek, ser, sól i orzechy umieszczamy w blenderze lub moździerzu. Dokładnie rozdrabniamy stopniowo dodając oliwę, aż uzyskamy odpowiednią gęstość.
Na talerzu układamy warzywa na przemian, u mnie: cukinia, pomidor bakłażan, burak i mozzarella. Przed podaniem skrapiamy je oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie polewamy pesto i obsypujemy posiekanymi pistacjami. Smacznego