Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna i kolorowa sałatka z dużą ilością warzyw. Zachęcam do wypróbowania ;)
Buraki dokładnie myjemy, owijamy folią aluminiową i pieczemy w 180°C do miękkości przez około godzinę. Pozostawiamy do wystudzenia, a następnie obieramy je i kroimy na plasterki.
Cukinię i bakłażana kroimy w plasterki. Smażymy je na rozgrzanej patelce grillowej, delikatnie skropionej olejem. Warzywa mają się ładnie podpiec. Gotowe przekładamy na talerz i pozostawiamy do wystudzenia.
Pomidora i mozzarellę również kroimy w plasterki.
Bazylię, czosnek, ser, sól i orzechy umieszczamy w blenderze lub moździerzu. Dokładnie rozdrabniamy stopniowo dodając oliwę, aż uzyskamy odpowiednią gęstość.
Na talerzu układamy warzywa na przemian, u mnie: cukinia, pomidor bakłażan, burak i mozzarella. Przed podaniem skrapiamy je oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie polewamy pesto i obsypujemy posiekanymi pistacjami.
Smacznego
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7167
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 190
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15352
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 634
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7167
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 190
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15352
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 634
Składniki
Buraki dokładnie myjemy, owijamy folią aluminiową i pieczemy w 180°C do miękkości przez około godzinę. Pozostawiamy do wystudzenia, a następnie obieramy je i kroimy na plasterki.
Cukinię i bakłażana kroimy w plasterki. Smażymy je na rozgrzanej patelce grillowej, delikatnie skropionej olejem. Warzywa mają się ładnie podpiec. Gotowe przekładamy na talerz i pozostawiamy do wystudzenia.
Pomidora i mozzarellę również kroimy w plasterki.
Bazylię, czosnek, ser, sól i orzechy umieszczamy w blenderze lub moździerzu. Dokładnie rozdrabniamy stopniowo dodając oliwę, aż uzyskamy odpowiednią gęstość.
Na talerzu układamy warzywa na przemian, u mnie: cukinia, pomidor bakłażan, burak i mozzarella. Przed podaniem skrapiamy je oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie polewamy pesto i obsypujemy posiekanymi pistacjami. Smacznego
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka z rzodkiewką
Sałatki
SAŁATKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I KABANOSAMI
Sałatki
Sałatka z fetą i truskawkami
Sałatki
Surówka z kalafiora do obiadu
Sałatka z rzodkiewką
Szukasz pomysłu na sałatkę do obiadu? A może lubisz miksować świeże warzywa,...
Odsłon: 1352
SAŁATKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I KABANOSAMI
Przepyszna i sycącą sałatka z makaronem, kurczakiem, kabanosami i chrupiącymi...
Odsłon: 249