Wielkanocna, ale nie tylko sałatka

Przepis bierze udział w konkursie

Sałatka idealna na Wielkanoc ale nie tylko. Kolorowa i smaczna może być na śniadanie, kolację lub po prostu do podjadania gdy zgłodniejemy. Tego typu sałatki warto robić i kombinować ze składnikami. Ja dziś dodałam coś co jest dla mnie nowością. A jest to musztarda w proszku.
Wielkanocna, ale nie tylko sałatka
Składniki
- 10 jajek ( ugotowanych na twardo )
- 250 g tortellini z wędzonym boczkiem
- 15 cm pora ( jasna część )
- 1 duża czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 15 pomidorków koktajlowych
- 2 solidne garście szpinaku ( świeżego )
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1 płaska łyżeczka musztardy w proszku ( mniej lub więcej, to zależy od upodobań )
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
Składniki
- 10 jajek ( ugotowanych na twardo )
- 250 g tortellini z wędzonym boczkiem
- 15 cm pora ( jasna część )
- 1 duża czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 15 pomidorków koktajlowych
- 2 solidne garście szpinaku ( świeżego )
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1 płaska łyżeczka musztardy w proszku ( mniej lub więcej, to zależy od upodobań )
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego

Etapy przygotowania
Tortellini ugotować według opisu na opakowaniu. Jajka obrać i pokroić w dużą kostkę. Pora pokroić w półksiężyce a potem posiekać. Paprykę pokroić w mniejszą kostkę , szpinak posiekać ale nie za drobno, kukurydzę odsączyć z zalewy a pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Majonez wymieszać z jogurtem, solą, pieprzem i musztardą do momentu rozpuszczenia się musztardy. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i wstawić pod przykryciem do lodówki do przegryzienia się smaków na co najmniej dwie godziny.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 136
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 136



Składniki
- 10 jajek ( ugotowanych na twardo )
- 250 g tortellini z wędzonym boczkiem
- 15 cm pora ( jasna część )
- 1 duża czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 15 pomidorków koktajlowych
- 2 solidne garście szpinaku ( świeżego )
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1 płaska łyżeczka musztardy w proszku ( mniej lub więcej, to zależy od upodobań )
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
Tortellini ugotować według opisu na opakowaniu. Jajka obrać i pokroić w dużą kostkę. Pora pokroić w półksiężyce a potem posiekać. Paprykę pokroić w mniejszą kostkę , szpinak posiekać ale nie za drobno, kukurydzę odsączyć z zalewy a pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Majonez wymieszać z jogurtem, solą, pieprzem i musztardą do momentu rozpuszczenia się musztardy. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i wstawić pod przykryciem do lodówki do przegryzienia się smaków na co najmniej dwie godziny.
Pyszotka:)
Pychotka:)