Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku wiosenna sałatka z jajkami przepiórczymi, marynowanymi w soku buraczkowym, żółtym serem, jabłkiem i mixem sałatki to pyszna przystawka, idealna na wielkanocny stół, jak i również na inne spotkania w gronie rodziny oraz bliskich.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1848
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 49
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1848
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 49
Składniki
Gotuj jajka przepiórcze na twardo (około 3-4 minuty), a następnie obierz ze skorupek i odstaw na bok. W miseczce wymieszaj sok z buraków i ocet balsamiczny, dopraw solą i pieprzem do smaku. Wlej marynatę na jajka i odstaw na około 10 minut do marynowania. W misce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki dressingu, dopraw solą i pieprzem do smaku. Pokrój jabłko w paseczki lub kostkę. Wymieszaj mix sałatki z dressingiem, a następnie dodaj pokrojone jabłko i starty na tarce o dużych oczkach lub pokrojony w paseczki, ser żółty . Ułóż sałatkę na talerzu, a na wierzchu ułóż połówki jajek przepiórczych.
Twoja Wiosenna sałatka z jajkami przepiórczymi, jest gotowa! Podawaj od razu, kiedy wszystkie składniki są świeże i jędrne. Smacznego