Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku wiosenna sałatka z jajkami przepiórczymi, marynowanymi w soku buraczkowym, żółtym serem, jabłkiem i mixem sałatki to pyszna przystawka, idealna na wielkanocny stół, jak i również na inne spotkania w gronie rodziny oraz bliskich.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1376
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14920
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 927
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1376
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14920
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 927
Składniki
Gotuj jajka przepiórcze na twardo (około 3-4 minuty), a następnie obierz ze skorupek i odstaw na bok. W miseczce wymieszaj sok z buraków i ocet balsamiczny, dopraw solą i pieprzem do smaku. Wlej marynatę na jajka i odstaw na około 10 minut do marynowania. W misce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki dressingu, dopraw solą i pieprzem do smaku. Pokrój jabłko w paseczki lub kostkę. Wymieszaj mix sałatki z dressingiem, a następnie dodaj pokrojone jabłko i starty na tarce o dużych oczkach lub pokrojony w paseczki, ser żółty . Ułóż sałatkę na talerzu, a na wierzchu ułóż połówki jajek przepiórczych.
Twoja Wiosenna sałatka z jajkami przepiórczymi, jest gotowa! Podawaj od razu, kiedy wszystkie składniki są świeże i jędrne. Smacznego