Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełna smaku wiosenna sałatka z jajkami przepiórczymi, marynowanymi w soku buraczkowym, żółtym serem, jabłkiem i mixem sałatki to pyszna przystawka, idealna na wielkanocny stół, jak i również na inne spotkania w gronie rodziny oraz bliskich.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Gotuj jajka przepiórcze na twardo (około 3-4 minuty), a następnie obierz ze skorupek i odstaw na bok. W miseczce wymieszaj sok z buraków i ocet balsamiczny, dopraw solą i pieprzem do smaku. Wlej marynatę na jajka i odstaw na około 10 minut do marynowania. W misce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki dressingu, dopraw solą i pieprzem do smaku. Pokrój jabłko w paseczki lub kostkę. Wymieszaj mix sałatki z dressingiem, a następnie dodaj pokrojone jabłko i starty na tarce o dużych oczkach lub pokrojony w paseczki, ser żółty . Ułóż sałatkę na talerzu, a na wierzchu ułóż połówki jajek przepiórczych.
Twoja Wiosenna sałatka z jajkami przepiórczymi, jest gotowa! Podawaj od razu, kiedy wszystkie składniki są świeże i jędrne. Smacznego