Do góry

Sałatki Przepis na:

Wiosenna sałatka z jajkiem

Wiosenna sałatka z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 3285

Dzisiaj kolejna wiosenna propozycja z sałatą w roli głównej. Jest to prawdziwa bomba witaminowa, zawiera w sobie wszystko co najlepsze, świeżą sałatę, ogórki, słodkie pomidorki, rzodkiewki, a na koniec, żeby było jeszcze bardziej pożywnie wiejskie jajka. Jednym słowem prawdziwa wiosna na talerzu :)

Składniki

  • Sałata 1 główka
  • Rzodkiewki 1 pęczek
  • Pomidorki koktajlowe ok 6-8 szt.
  • Ogórek gruntowny 2-3 szt.
  • Jajka 3 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Koperek 1 pęczek
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki
  • Woda 3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sałatę opłukać, osuszyć i pokroić (lub porwać) na mniejsze kawałki.

    Wszystkie warzywa dokładnie umyć.

    Pomidorki przekroić na pół, ogórki i rzodkiewki pokroić w kostkę.

    Jajka ugotować na twardo i zostawić do wystygnięcia, następnie pokroić na kawałeczki (wielkość wedle uznania).


    Koperek i szczypiorek bardzo drobno posiekać. Dodać do nich olej z oliwą, wodę i doprawić solą i pieprzem. Bardzo dokładnie wymieszać.


    Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, na sam koniec dodać jajka i zalać sosem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń