Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna wiosenna propozycja z sałatą w roli głównej. Jest to prawdziwa bomba witaminowa, zawiera w sobie wszystko co najlepsze, świeżą sałatę, ogórki, słodkie pomidorki, rzodkiewki, a na koniec, żeby było jeszcze bardziej pożywnie wiejskie jajka. Jednym słowem prawdziwa wiosna na talerzu :)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1071
Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1085
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1071
Polecam.
Odsłon: 1049
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1085
Składniki
Sałatę opłukać, osuszyć i pokroić (lub porwać) na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Pomidorki przekroić na pół, ogórki i rzodkiewki pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo i zostawić do wystygnięcia, następnie pokroić na kawałeczki (wielkość wedle uznania). Koperek i szczypiorek bardzo drobno posiekać. Dodać do nich olej z oliwą, wodę i doprawić solą i pieprzem. Bardzo dokładnie wymieszać. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, na sam koniec dodać jajka i zalać sosem. Smacznego :)