Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa wiosenna sałatka. Prosta i szybka w wykonaniu, a bardzo dobrze zaspakajająca głód. Z dodatkiem rzeżuchy - atrybutu wiosny i Wielkanocy. U nas do sałatki została wykorzystana rzeżucha z pierwszego wiosennego wysiewu. Teraz na spodeczku rośnie kolejna dawka witamin, a na Wielkanoc stół i talerze przystroi rzeżucha z kolejnego wysiewu. Sałatka jest sycąca, bo zawiera sporą porcję białka w postaci jajek i sera feta.
Składniki
Sałatę wsypać do salaterki
Ogórka/i obrać i pokroić w kostkę. Umieścić na sałacie
Ser feta pokroić w kostkę i dodać do warzyw
Jajka ugotowane na twardo pokroić w ćwiartki i dodać do sałatki
Na jajkach umieścić pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe
Całość skropić oliwą i posypać rzeżuchą
Dosalać i doprawiać pieprzem na talerzu ( wg uznania - feta jest słona )