Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za kilka dni kalendarzowa wiosna, a u mnie za oknami pełno śniegu i -10'C, ale ja do wiosny jestem przygotowana i dziś zrobiłam lekką wiosenną sałatkę z serem żółtym i szynką z pysznym sosem balsamicznym.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 992
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 992
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
Ser i szynkę kroimy w paseczki. Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomidory kroimy w kostkę i odciskamy z nadmiaru soku. Szczypiorek siekamy. Olej wlewamy do małego słoiczka, dodajemy ocet balsamiczny, miód i musztardę (u mnie w miseczce tylko do zdjęcia).
Zakręcamy słoik i mocno nim potrząsamy do momentu otrzymania gęstego sosu.
Szynkę, ser, pomidory, cebulę i rzodkiewkę wrzucamy do miski.
Dodajemy sos.
Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatkę nakładamy porcjami na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Można również szczypiorek wymieszać z sałatką. Smacznego !!!