Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za kilka dni kalendarzowa wiosna, a u mnie za oknami pełno śniegu i -10'C, ale ja do wiosny jestem przygotowana i dziś zrobiłam lekką wiosenną sałatkę z serem żółtym i szynką z pysznym sosem balsamicznym.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 104
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Ser i szynkę kroimy w paseczki. Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomidory kroimy w kostkę i odciskamy z nadmiaru soku. Szczypiorek siekamy. Olej wlewamy do małego słoiczka, dodajemy ocet balsamiczny, miód i musztardę (u mnie w miseczce tylko do zdjęcia).
Zakręcamy słoik i mocno nim potrząsamy do momentu otrzymania gęstego sosu.
Szynkę, ser, pomidory, cebulę i rzodkiewkę wrzucamy do miski.
Dodajemy sos.
Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatkę nakładamy porcjami na talerz i posypujemy szczypiorkiem. Można również szczypiorek wymieszać z sałatką. Smacznego !!!