Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sezonowych warzyw. Pyszna i chrupiącą. Zrobiona z kilku składników. Idealnie sprawdzi się na grilla, ale nie tylko. Ja zrobiłam na kolację.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4870
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12906
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3187
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 945
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4870
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 12906
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3187
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 945
Składniki
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować w osolonej wodzie. Moje były cienkie, gotowałam tylko 5 minut. Po ugotowaniu pokroić na mniejsze kawałki. Szynkę i rzodkiewkę pokroić w kostkę. Sałatę przekroić wzdłuż na pół, a następnie na mniejsze kawałki. Wszystko przełożyć do miski. Dodać szczypiorek.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majonez i jogurt. Przyprawić solą i pieprzem Wymieszać i dodać do miski ze składnikami na sałatkę. Wszystko razem wymieszać. Jeśli trzeba przyprawić solą i pieprzem.