Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sezonowych warzyw. Pyszna i chrupiącą. Zrobiona z kilku składników. Idealnie sprawdzi się na grilla, ale nie tylko. Ja zrobiłam na kolację.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1128
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1287
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 524
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1128
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1287
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 524
Składniki
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować w osolonej wodzie. Moje były cienkie, gotowałam tylko 5 minut. Po ugotowaniu pokroić na mniejsze kawałki. Szynkę i rzodkiewkę pokroić w kostkę. Sałatę przekroić wzdłuż na pół, a następnie na mniejsze kawałki. Wszystko przełożyć do miski. Dodać szczypiorek.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majonez i jogurt. Przyprawić solą i pieprzem Wymieszać i dodać do miski ze składnikami na sałatkę. Wszystko razem wymieszać. Jeśli trzeba przyprawić solą i pieprzem.