Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 34
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5086
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 34
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 63
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5086
Składniki
Filety z indyka myjemy, kroimy w kostkę i nacieramy przyprawą do drobiu. Odkładamy je na 30 minut. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (według upodobania, ale nie może być zbyt miękki) i odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę i smażymy krótko pod przykryciem na oleju. Po przestudzeniu mieszamy makaron i kawałki indyka. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa dodajemy do mięsa i makaronu. Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do sałatki. Wsypujemy koperek, dodajemy majonez i całość mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku.