Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5651
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1128
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12242
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1549
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5651
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1128
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12242
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5170
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1549
Składniki
Filety z indyka myjemy, kroimy w kostkę i nacieramy przyprawą do drobiu. Odkładamy je na 30 minut. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (według upodobania, ale nie może być zbyt miękki) i odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę i smażymy krótko pod przykryciem na oleju. Po przestudzeniu mieszamy makaron i kawałki indyka. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa dodajemy do mięsa i makaronu. Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do sałatki. Wsypujemy koperek, dodajemy majonez i całość mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku.