Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy marynowaliście kiedyś twaróg w solance z sosem sojowym? Nie, to musicie to koniecznie wypróbować, bo taki ser po zmieszaniu z czosnkiem, jogurtem i dodatkami będzie świetną alternatywą dla tradycyjnej kanapki z pastą twarogową czy sałatki. Bo dzięki temu powstanie pyszna i zdrowa sałatka w postaci bowla. A to co dodacie do takiej kolacyjnej polskiej miski to już pozostawiam wam. Ja dałam to co miałam w lodówce, czyli kiszonki, domowy chleb i wędzonego łososia.
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 59
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 59
Składniki
Zagotować wodę z solą, odstawić do ostygnięcia. Do zimnej solanki dodać sos sojowy, wymieszać. Do litrowego słoika włożyć ser (najlepiej w całości), wlać zalewę, zakręcić i odstawić do lodówki na 24h. Następnie wodę odlać, ser wyjąć, położyć jeszcze na sitku, żeby ser się odsączył z solanki.
Następnie ser przełożyć do miseczki, dodać do niego śmietanę i jogurt. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sera. Całość wymieszać lekko rozgniatając. Doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Cebulę czerwoną drobno pokroić, ogórki pokroić w kostkę, kiszone rzodkiewki w plasterki lub też w kostkę (ostatecznie mogą być w całości), łososia porwać na kawałki. Chleb pokroić na kromki. Na talerzu lub misce na środku ułożyć porcje sera, a dookoła pozostałe składniki. Posypać świeżo mielonym pieprzem i posiekaną natką.