Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 31
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 209
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 226
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 243
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 31
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 209
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 226
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 243
Składniki
Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i rwiemy palcami na mniejsze kawałeczki. Wrzucamy do miski. Pomidory blanszujemy, kroimy w ósemki. Dodajemy do miski. Ogórek myjemy i kroimy w plasterki razem ze skórką. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na 4 części. Cebulę kroimy w krążki. Mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy w misce, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jogurt mieszamy z majonezem, przyprawiamy papryką, dodajemy czosnek (przeciśnięty lub w proszku).
Sałatkę nakładamy na talerze, polewamy sosem. Podajemy np z bułką pita.