Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i rwiemy palcami na mniejsze kawałeczki. Wrzucamy do miski. Pomidory blanszujemy, kroimy w ósemki. Dodajemy do miski. Ogórek myjemy i kroimy w plasterki razem ze skórką. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na 4 części. Cebulę kroimy w krążki. Mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy w misce, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jogurt mieszamy z majonezem, przyprawiamy papryką, dodajemy czosnek (przeciśnięty lub w proszku).
Sałatkę nakładamy na talerze, polewamy sosem. Podajemy np z bułką pita.