Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2503
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3422
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2503
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3422
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2203
Składniki
Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i rwiemy palcami na mniejsze kawałeczki. Wrzucamy do miski. Pomidory blanszujemy, kroimy w ósemki. Dodajemy do miski. Ogórek myjemy i kroimy w plasterki razem ze skórką. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na 4 części. Cebulę kroimy w krążki. Mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy w misce, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jogurt mieszamy z majonezem, przyprawiamy papryką, dodajemy czosnek (przeciśnięty lub w proszku).
Sałatkę nakładamy na talerze, polewamy sosem. Podajemy np z bułką pita.