Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 974
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 199
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 974
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 199
Składniki
Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i rwiemy palcami na mniejsze kawałeczki. Wrzucamy do miski. Pomidory blanszujemy, kroimy w ósemki. Dodajemy do miski. Ogórek myjemy i kroimy w plasterki razem ze skórką. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na 4 części. Cebulę kroimy w krążki. Mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy w misce, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jogurt mieszamy z majonezem, przyprawiamy papryką, dodajemy czosnek (przeciśnięty lub w proszku).
Sałatkę nakładamy na talerze, polewamy sosem. Podajemy np z bułką pita.