Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 68
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 46
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9319
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 68
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 46
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9319
Składniki
Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy i rwiemy palcami na mniejsze kawałeczki. Wrzucamy do miski. Pomidory blanszujemy, kroimy w ósemki. Dodajemy do miski. Ogórek myjemy i kroimy w plasterki razem ze skórką. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na 4 części. Cebulę kroimy w krążki. Mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy w misce, przyprawiamy solą i pieprzem.
Jogurt mieszamy z majonezem, przyprawiamy papryką, dodajemy czosnek (przeciśnięty lub w proszku).
Sałatkę nakładamy na talerze, polewamy sosem. Podajemy np z bułką pita.