Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona sałata do obiadu jest idealnym rozwiązaniem, jeśli nie masz pomysłu na dodatki do tradycyjnego ciepłego posiłku. Dobrze też smakuje jako zdrowe i sycące śniadanie oraz kolacja.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 79
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 36
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 79
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 36
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, a potem obierz i podziel na ósemki. Rukolę i kiełki rzodkiewki umyj, a następnie osusz. Przełóż rukolę na półmisek. Posól i popieprz, najlepiej korzystając ze świeżo mielonych ziarenek.
Rzodkiewki umyj, odkrój końcówki i pokrój w plasterki. Dodaj wraz z jajkami do sałaty. Cebulę czerwoną posiekaj drobno, dodaj do miski.
Wszystkie składniki wymieszaj. Teraz zrób sos z oliwy z oliwek, octu winnego, wody, soli i pieprzu. Polej wszystkie składniki. Na wierzch przełóż kiełki rzodkiewki.