Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka do której wykorzystałam serek topiony.To z nim, groszkiem zielonym i migdałami zrobiłam fajne kule zielone. Coś innego, ale jakże pysznego.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6040
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9068
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8481
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5842
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6040
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9068
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8481
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5842
Składniki
Groszek przekładam na patelnię, wlewam 50 ml wody i duszę aż będzie miękki a woda odparuje. Groszek przekładam ostudzony do pojemnika, dodaję ser i miksuję blenderem. Dodaję migdały i mieszam. Można doprawić według uznania. Pastę wstawiam do zamrażalnika na 30 minut. Lepiej formuje się kulki potem.
Roszponkę myję i osuszam, układam na talerzu, dodaję pokrojone pomidorki, kulki serowe, pokrojoną paprykę, groszek podgotowany albo przesmażony. Dodaję łososia i plastry zielonego ogórka. Plastry ogórka skroiłam obieraczką do warzyw. Sałatkę polewam sosem.